خرفه يك گياه برگ سبز با طعم كمي ترش و شور است. در مزارع كشت مي شود، منتها برگ ها و ساقه خرفه در باغات نيز به فراواني ديده مي شود. خرفه مي تواند به صورت خام يا پخته خورده شود. حتي مي توان آن را به روش هاي مختلفي تهيه كرد، از سالاد گرفته تا ترشيجات، سوپ گرفته تا شام. خرفه يك منبع غني امگا 3 براي گياهخواران و كساني است كه ماهي مصرف نمي كنند.
علاوه بر اين، حاوي مقادير قابل توجهي فيبر، ويتامين A ، C وB ، آهن، منيزيم، منگنز، پتاسيم، كلسيم و مواد معدني مانند مس و تركيبات آنتي اكسيداني قدرتمند است.
در كنار اين خواص، خرفه از سلامت قلب محافظت مي كند، از سرطان جلوگيري مي كند، باعث جوان سازي پوست مي شود، موجب تقويت استخوان ها و سيستم ايمني بدن مي شود، برخي از بيماري هاي دستگاه گوارش را بهبود مي بخشد و از رشد كودك حمايت مي كند.
خرفه به دليل پايين بودن كالري، يك غذاي رژيمي ايده آل براي كساني است كه مي خواهند وزن كم كنند.
خرفه يك گياه علفي از خانوادهpurslane است. گياه روي خاك قرار دارد، برگ ها بيضي، صاف و گوشتي هستند. ساقه ها به رنگ زرد و مايل به قرمز هستند.
معمولا داراي گل هاي زرد هستند. خرفه به راحتي در ماه هاي تابستان در مزارع و باغ ها و دامنه كوه ها قابل رويت است.
معمولا در مناطق كم پشت و بين مزارع رشد مي كند. حداكثر سود از گونه وحشي و تازه آن به دست مي آيد. برگ هاي سبز كوچك و ساقه هاي آن خورده مي شوند. مصرف به شكل خام، اين امكان را مي دهد تا از ارزش غذايي بيش تري بهره مند شويم. بعلاوه در تهيه شام و موارد زيادي از سالادها گرفته تا مواد غذايي بكار مي رود.
ادامه مطلب لينك زير:
خواص خرفه براي پوست، لاغري، ديابت + مضرات و موارد منع مصرف
درباره این سایت